İlk Uzay'a giden bayan Rus Valentina Tereshkova'dır. (1963)

İlk Uzay'a giden bayan Rus Valentina Tereshkova'dır. (1963)

Suudi Arabistan'da dev bir insan iskeleti bulundu..!!

Suudi Arabistan'da dev bir insan iskeleti bulundu..!!

Develerin hörgüçlerinde ne var?


Genelde hörgüçlerinde su olduğu ve uzun yolculuklarında bu suyu kullandıkları 

söylenir ama doğru değildir. Develerin hörgüçlerinde 30-35 kg kadar yağ 

bulunur. Yiyecek bulamadıkları zaman bu enerjiyle hareketlerini sağlarlar 

ayrıca yağ çöl sıcağına karşı koruma görevi de yapar. Develer suya az 

gereksinim duyarlar. Burun mukozaları insana göre 100 kat daha büyüktür. 

Soluk alırken havadaki nemin üçte ikisini kazanabilirler. Su kaybını da 

dokularından kaybederler, kandaki su etkilenmez.

En Plus İnşaat

EN PLUS İNŞAAT
Niyazi Ertaş, 1990 senesinde EN PLUS İNŞAAT LTD. ŞTİ unvanı ile yapı ekipmanları sektöründe ticari faaliyetine başlamıştır. Markalaşmanın ve kurumsallaşmanın önemli olduğunun bilincinde olan En Plus, süreç içerisinde ilk olarak EN PLUS markasını tescil ettirmiş, akabinde de tescilli markasını firma unvanı ile birleştirerek EN PLUS YAPI İNŞAAT SAN. VE TİC.LTD.ŞTİ unvanını almıştır.


En Plus, “Kaliteli Ürün, Kusursuz Hizmet” anlayışından hareketle, satış, projelendirme, lojistik ve servis hizmetleri ile müşterilerine her aşamada çözümler sunarak müşteri memnuniyetini üst seviyede tutmayı ilke edinmiştir. En Plus  engin bilgi birikimi ve tecrübesi ile sektöründe adından sıkça söz ettiren bir firmadır. 



Hizmet sağladığı inşaat sektöründeki çalışma koşullarının zorluğu ve can güvenliği riskinin yüksek olması nedeniyle, insan sağlığına verilmesi gereken değer konusundaki bilinci ve sorumluluğu gereğince En Plus  ürünlerinin kalitesinden asla taviz vermemekte..


Yeni Keşif



Çok yeni bir keşif... Şu an hâlâ Mars etrafında bir yörüngede dolanıp Mars'ı gözlemleyen Mars Reconnaissance Orbiter uzay aracı tarafından alınan görüntülerde çok tuhaf bir yapı bulundu. Yaklaşık 1.5 milyar yıl önce bir meteor çarpması ile oluşmuş küçük bir kraterin tam ortasında kraterin altındaki bir mağraya açılan bir oyuk görüntülendi. Oyuğun genişliği 35 metre. Ardı ardına alınan görüntüler ve gölge hareketi üzerinden yapılan hesaplar, oyuğun açıldığı mağranın 20 metre derinliğe sahip olduğunu gösteriyor. Mağranın tabanı da oldukça düz. Bu çok ilginç ve bundan sonraki tüm Mars çalışmalarını yönlendirecek bir keşif oldu. Eğer oyuğun açıldığı mağra gerçekten de bu genişlikteyse burada yaşam sürdürülebilir. Kraterin bulunduğu yer önceden su birikintisine sahip görünüyor (deniz ya da göl yatağı). Bu su kururken kraterin içine de su akışı olduğu açıkça görünüyor. Kraterin duvarlarına bakarsanız, akıntı izlerini görebilirsiniz. Curiosity'den sonraki Mars projesi olan 'MAVEN Missions' şimdi yeniden programlandırılıyor. Bu keşif, çok şeylere gebe olabilir... 

Sibirya'nın Mavi Gözü ''Baykal Gölü''



Son zamanlarda bu fotoğraf internette sıklıkla paylaşılmaktadır. Birçok kişi bunun yapay bir görüntü olduğunu düşünse de bu fotoğraf, Alexey Trofimov tarafından çekilmiş gerçek bir görüntüdür. Fotoğrafta da görüldüğü gibi gerçekten de turkuaz renginde bir buz mevcuttur. Bu buz, ünlü Lake Baikal (Baykal Gölü) suyunun donmuş halidir.

Bilindiği gibi Baykal Gölü, dünyanın ünlü göllerinden biri olup, bilinen en derin göldür ve Sibirya'nın güneyinde, Irkutsk ve Buryatya bölgeleri arasında yer alır. Gölün taban yüzeyi, deniz seviyesinin yaklaşık 1285 metre altındadır. Irkutsk şehrine yakın olan Baykal Gölü, "Sibirya'nın Mavi Gözü" diye bilinmektedir ve bu göl aslında yer kabuğunda bulunan çok derin bir yarığın su ile dolmasıyla oluşmuştur. Gölün dibindeki tortul kayaçların yaklaşık 7 km kalınlığında olduğu tahmin edilmektedir. Bu da gölün yeryüzündeki en derin yarıklardan biri olduğunu göstermektedir. Baykal Gölü, Dünya içme suyu rezervinin yaklaşık %20'sini barındırmaktadır. Yaşı yaklaşık 25-30 milyon yıl olarak tahmin edilen göl, jeolojik olarak bilinen en eski göllerden biridir ve Dünya'da sadece Ladoga Gölü ve Baykal'da tatlı su fokları yaşamaktadır.

Baykal Gölü'nün suyu, gölün tabanına yakın katmanlarda bulunan tortulardan kazandığı mineral ve elementlerce çok zengindir. Bu nedenle de gölün suyu donduğunda turkuaz rengine bürünmektedir. Kuzey kesimlerde donan göl suyunun üzerine kar yağdığında ise bu fotoğrafta görülen görüntü ortaya çıkmaktadır.

Bu göl, Sibirya Bölgesi'nin turistik bir bölgesi olup, göle çeşitli turlar düzenlenmektedir.

Yörük Çadırı

MADRAN  CASHMERE


Yörük çadırı, günümüzde halen göçebe ve yarı yerleşik Yörükler tarafindan kullanılmaktadır. Bunun yanında turistik yörelerde, fuarlarda, sergilerde, kafelerde, Türk geceleri, Türk evlerinde, sark köşelerinde, gözleme evleri, dinlenme yerlerinde, geniş alanların çatı kapatmasında daha pek çok alanda ve yerlerde kullanılmaktadır. 



yörük çadırı


Özellikleri

  • Kışın kendini kasar ve gerilir böylece yağmur suyunu ve karı içeri geçirmez.
  • Yazın kendini biraz salar ve içeri loş bir gün ışığı girmesine izin verir ve sürekli hava sürkilizasyonu sağlar.
  • Doğadaki zararlı (yılan, akrep, örümcek vb.) canlıların içeriye girmesine yapısal dokusu sayesinde izin vermez bu canlılar otag çadırın üstünde gezinemez ve hareket edemezler.
  • Her yere kolaylıkla kurula bilir, tasımada da kolayca katlana bilir.
AYRINTILI BİLGİ İÇİN SİTEMİZİ ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ: MADRAN CASHMERE

Miraç Kandili 5 haziran 2013 günü idrak edilecek!

MÜBAREK MİRAÇ KANDİLİMİZ KUTLU OLSUN ARKADAŞLAR..
ERKENDEN YAZIYORUM, ÇÜNKÜ ÇOĞU İNSAN HALA BİLMİYOR YARIN KANDİL OLDUĞUNU PAYLAŞIP DUYURALIM DOSTLARIM.!