ALDIRMA(!)

''Sakın sana kötüsün diyenlere aldırma,bana da gerizekalı dediler,atomu parçalayıp ellerine verdim.'' (Albert Einstein)
 
Einstein, ona gerizekalı diyenlere hiç aldırmadı; atomu parçalayıp ellerine verdi. 
 Aldırmamış haliyle atomu parçalayan Einstein, aldırsaydı ne olurdu acaba?
Parçaladığı  (hala ayrık zerrecik fizikçilerinin birleştiremediği) atomun nasıl birleştirileceği formülünü açıklamayarak  'kimin gerizekalı' olduğunu, tüm dünyaya bu şekilde anlatmış olabilir mi? Einstein' in beyni ve gözlerinin saklı tutulduğu, New York' taki kasanın içinden günümüze hala gülüyor olabilir mi?

Parçalandığında, atomun içindeki aşırı yüklü potansiyeli görüp de, insanların içindeki kötücül potansiyeli görememiş midir; açığa çıkardığı gücün, silah olarak kullanılabileceğini gerçekten öngörememiş miydi; yoksa ona gerizekalı diyenlere kulak verip, (aldırarak) bilgeliği bir kenara mı bırakmıştı..? 
.....
 Deha dediğimiz şeyin içinde olması gereken bilgeliği saf dışı bırakan çift kutuplu bir bozukluk mu yoksa tercih miydi?
#einstein  nın:
Sıradışı ve eksantrik bir kişiliği vardı ve sergilediği 'kendine bakmamak, temizliğine hiç dikkat etmemesi gibi' şizopitik özelliklerin yanında, insanlarla ilişki kurmakta da sorunlar yaşıyordu. Bu özellikler önemsenmeyerek ''dehanın'' göstergeleri olarak görülüp yazılmadan geçilebilirdi, eğer (Mileva Maric' le yaptığı) ilk evliliğinden olan oğlu ''şizofren'' olmasaydı.
...
Günümüzde,
Cern' deki araştırmaların çok az bir kısmının insanlara açıklanıp,büyük bölümünün açıklanmaması, (Cern' de görevli birinin dediği gibi: ''Şu an günümüzde kullanılan ve bilinen teknoloji ve bilginin 200 yıl ilerisindeyiz, bazı şeylerin kamudan gizli tutulması gerekiyor'') insan hayatının yararına mı, yoksa zararına mı olduğu konusunda düşündürüyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlardan ve gönderilerden herkes kendi sorumludur..